www.spiritwest.nl

Kortenaerstraat 10
1057 JN Amsterdam


06 - 33 79 10 27
Vata, Pitta en Kapha
Robert Kramer
Massage
Roberts links
Route
Ervaringen
Literatuur
Werkwijze
Ayurveda
robert.kramer@hccnet.nl
Als u geinteresseerd bent in Ayurveda doet Ayurveda op den duur vaak ook iets terug voor u. Ayurveda heeft andere grondslagen dan de westerse wetenschap, zodat het in het begin misschien moeilijk toegankelijk lijkt. Het Ayurvedisch 'denken' is eigenlijk meer waarnemen om inzicht te verkrijgen. Ook heeft de Ayurveda een totaal-kijk op de wereld. Zij bekijkt niet steeds de afzonderlijke onderdelen, zoals onze wetenschap wel doet.

De Ayurveda deelt wel de mensheid in drie hoofd typen en een aantal mengtypen op. Als u wilt kunt u hier meer inzicht verkrijgen. Robert Kramer helpt u bij uw Ayurvedische typebepaling (vata, pitta, kapha) door vragenlijsten, gesprek en observaties. Bespreking van klachten kan aan de orde komen, evenals eventuele contraÔndicaties voor massage. Ook keuze van een voor uw type heilzame Ayurvedische massageolie komt aan de orde Meestal is dit een op sesamolie gebaseerde kruidenolie volgens traditoneel Ayurvedische recept. Ik gebruik in de praktijk vaak Dhantaran, Basugandar en Pancha Guna, om wat soorten te noemen.

Volgens Ayurvedisch gebruik is het waardevol om voor en na de behandeling voldoende tijd te reserveren; dit bevordert het effect. De heilzame kruidenolie werkt optimaal als die nog enige tijd (bijvoorbeeld 3 tot 4 uur) op het lichaam kan blijven inwerken.

Sommige olieŽn hebben een specifieke geur en soms ook een hardnekkige kleur. Het is raadzaam om oude kleding mee te nemen, vanwege de mogelijke inwerking van de Ayurvedische olie op textiel, en deze voor de machinewas eerst apart in soda te weken.
Tarieven
Home