www.spiritwest.nl

Kortenaerstraat 10
1057 JN Amsterdam


06 - 33 79 10 27
Vata, Pitta en Kapha
Robert Kramer
Massage
Roberts links
Route
Ervaringen
Literatuur
Werkwijze
Ayurveda
robert.kramer@hccnet.nl
De Ayurveda heeft andere grondslagen dan de westerse wetenschap, zodat het misschien moeilijk toegankelijk lijkt. Het Ayurvedisch 'denken' is geen westers denken, maar eerder waarnemen om te onderzoeken en inzicht te verkrijgen. De Ayurveda heeft een totaal-visie op de mens en de wereld, een holistische kijk. Zij richt zich niet alleen op de afzonderlijke onderdelen, zoals onze westerse benadering van ziekte en gezondheid wel doet.

De Ayurveda deelt de mensheid in in drie hoofdtypen en een aantal mengtypen. Ik kan u helpen bij  uw eigen Ayurvedische typebepaling (vata, pitta, kapha) door vragenlijsten, gesprek en observaties.
Een keuze van een voor u heilzame Ayurvedische massageolie is ook mogelijk. Meestal is dit een op sesamolie gebaseerde kruidenolie volgens traditoneel Ayurvedische recept, maar ook gewone sesamolie heeft al genoeg goede eigenschappen voor het bevorderen van de gezondheid.

Volgens Ayurvedisch gebruik is het waardevol om voor en na de behandeling voldoende tijd te reserveren; dit bevordert het effect. De olie nog enige tijd laten inwerken kan ook gunstig uitwerken.

Tarieven
Home